Montering av fettutskyler

Visste du at det ikke er lov skylle fett ned i vasken og ut i det kommunale avløpsnettet? Fett stivner nemlig når temperaturen synker, og forårsaker tette rør. Store deler av ledningsnettet i Norge er veldig gammelt, og tilpasset forbruket av vann og fett på 1950-1960-tallet. Nordmenn bruker i dag mye mer fett til matlagingenn for 70-80 år siden, noe som fører til store problemer med tette rør over hele landet.

Dette er særlig et problem rundt juletider hvor mye fet mat tilberedes, og mye fett skylles ned i vasker og avløp over hele landet. I desember er det ofte kaldt og frost, og fettet stivner raskt når det kommer i rørene under bakken hvor det er langt kjøligere.

Hvis du bor i en bolig tilknyttet et eldre ledningsnett, kan fettutskilleren forebygge og forhindre tette rør og stadig hjelp til oppspyling. Alternativt kan man unngå å skylle ned fett i vasken.

For bedrifter som produserer eller tilbereder/selger mat, er en fettutskiller stort settnødvendig for å unngå tette rør, selv om det finnes noen få unntak. Det er strengere krav til bedrifter enn til privatpersoner.

Dersom du er i tvil om din bedrift trenger en fettavskiller, ta kontakt med Voidag VVS for råd og hjelp med montering/installasjon av en fettutskiller.